Obervera att informationen nedan gällde Pilgrim Travel AB mellan våren 2016 och våren 2020 då den nuvarande pandemin och kundernas bästa tvingade fram en skuldfri konkurs. En uppdatering kommer inom kort.

Pilgrim Travel AB är ett reseföretag som hämtar inspiration från de kristna pilgrimstraditionerna. Vårt mål är att erbjuda resor som bryter vardagen för att sedan förhöja och fördjupa den med sådant som dessa traditioner idag har att erbjuda.

Naturligtvis har vi ställt erforderliga resegarantier hos Kammarkollegiet.

Pilgrim Travel  AB startades i samband med att några av våra (nuvarande) reseproducenter fick som uppdrag av Katolska biskopsämbetet att organisera den historiska Stiftsvallfärden till Rom i dagarna kring den 5 juni 2016 när birgittinnunnan Elisabeth Hesselblad (1870-1957) helgonförklarades.

Vårt team av reseproducenter besitter en i svensk kontext helt unik kompetens. Johannes Pulkkanen (också vd) inledde sin karriär på detta område mer än 10 år sedan. Detta var när han som forskarstudent i teologi vid Uppsala universitet ledde studentresor i de första spanska barfotakarmeliternas fotspår i Avila.

Innan Oscar Porath fick den organisatoriska huvudrollen i den redan nämnda katolska stiftsvallfärden 2016, hade han arbetat åtta år i branschen som producent och reseledare för ett stort antal pilgrims- och studieresor, i synnerhet till Italien, Portugal och Det heliga landet.

Johanna Hansson flyttade i unga år till Ryssland för att studera språk och litteratur vid Moskvas statliga universitet. Med denna världsmetropol som bas har hon rest under 20 år vida omkring i övriga Ryssland, Ukraina, Serbien och Grekland och besökt många av dessa länders mest berömda kloster.

Vi är också mycket stolta över att ha många andra återkommande reseledare med bakgrund i olika kyrkliga sammanhang.

På kontoret i Uppsala bidrar också  en rad timanställda medarbetare: Lukas Pulkkanen, Elisabet Andrae, Petri Nordin, Maria Cetnerskaya och Ellen Pulkkanen.

Pilgrim Travel  AB hör också ihop med Föreningen Pilgrimsfonden som var och en som reser med oss bidrar till med en summa som just nu är 100 kr. Vårt hopp är fonden ska bidra till en speciell jubileumsresa till Lourdes år 2021 i samarbete med Tro & Ljus. Denna organisation är “en kristen, ekumenisk, internationell rörelse som vill vara en gemenskap för människor med intellektuella funktionshinder, deras familjer och vänner.”

Förutom de resor som vi skapar och erbjuder på denna hemsida, hjälper vi också församlingsgrupper, föreningar och företag att planera och genomföra sina resor. Vårt breda internationella kontaktnät, samt det faktum att vi i många fall kan organisera resor utan lokala mellanhänder, gör att vi ofta kan erbjuda priser som få motsvarande arrangörer kan tävla med. Kontakta oss gärna med din idé och be om en offert.