I Jesu fotspår – påsken 2018 i Jerusalem

Möt påsken i dess egen ursprungsmiljö samtidigt som också judarna firar den! De som har besökt det heliga landet berättar ofta om den speciella upplevelse som det är att konkret få komma i kontakt med de platser som förknippas med Guds Son. Vi bor i Jerusalem på Olivberget hos Birgittasystrarna och deltar bland annat i franciskanernas påskfirande. Reseledaren är diakon Staffan Kvist från Bankeryds missionskyrka i Jönköping.

 

DESTINATION Israel
PRIS 10200 kr
PERIOD 27 mars – 2 april 2018
AVRESEORT Köpenhamn och Stockholm
RESELEDARE Diakon Staffan Kvist
INKLUDERAT I RESAN
Flygresa t/r Transporterna i Israel
Del i dubbelrum Halvpension
Lokal guide  Reseledare från Sverige
 EJ INKLUDERAT I RESAN
Lunch och måltidsdryck Några inträden
Avbeställningsskydd Reseförsäkring
SVÅRIGHETSGRAD Du behöver kunna promenera i normal takt under ett antal timmar flera dagar i rad.
SISTA ANMÄLNINGSDAG Sista dagen för anmälan var den 18 december 2017. Fråga oss gärna om denna resa, det kan fortfarande vara möjligt att hitta flygstolar på det valda flyget, samt rum i det valda boendet.
ANMÄLNINGSAVGIFT 3000 kr
ENKELRUMSTILLÄGG 1100 kr

 

1

27/3: Vit tisdag

Vi möts på flygplatsen efter arbetstid, och flyger med Air Baltic till Israel.
2

28/3: Dymmelonsdag

Vi landar tidigt på morgonen på Ben Gurions internationella flygplats i Tel Aviv och reser därifrån med buss till Jerusalem. Vi lämnar våra väskor i förvar där vi bor på Birgittasystrarnas gästhem vid Olivberget och äter frukost tillsammans. Sedan promenerar vi som grupp i närområdet en stund och får tid att insupa atmosfären på egen hand, innan vi har möjlighet att checka in på gästhemmet. Då blir det tid för eftermiddagsvila eftersom att många lär vara trötta efter natten på flyget. På kvällen äter vi middag tillsammans och deltar i en gudstjänst i en kyrka på Olivberget.
3

29/3: Skärtorsdag

Vi inleder denna dag, liksom liksom de flesta av våra dagar i Jerusalem, med att delta i Birgittasystrarnas morgongudstjänst och äta frukost hos dem. Dagens program börjar därefter med en guidad rundvandring på svenska med det övergripande temat Jerusalems historia. Sedan följer fritid för lunch och egna strövtåg fram tills att vi möts igen för att delta i den traditionella ”heliga timmen” i Getsemane, i åminnelse av Jesu bön natten innan korsfästelsen. Efteråt äter vi middag och deltar i kvällsgudstjänsten.
4

30/3: Långfredag

På förmiddagen promenerar vi mot Den heliga gravens kyrka, byggd på Golgata och med anor från 300-talet, och ansluter oss till franciskanernas Via Dolorosa-vandring som startar 12.15, där vi följer Jesu korsväg till Golgata. På kvällen samlas vi i Gravkyrkan för påskhögtidens traditionella begravningsprocession, då vi påminner oss om Jesu lidande under de sista dagarna och flera passager från Bibeln läses högt på många olika språk..
5

31/3: Påskafton

De morgonpigga börjar dagen med en tidig påskvigilia i Gravkyrkan. Sedan följer fortsättningen på torsdagens guidade rundvandring på svenska i centrala Jerusalem då vi utforskar stadens historia tillsammans. Lunch ätes på egen hand. På eftermiddagen deltar vi i ytterligare en högtidlig procession i Gravkyrkan. Vi avslutar dagen med att delta i påskaftonens mässa och de efterföljande festligheterna.
6

1/4: Påskdagen

Efter påskdagens högtidliga mässa är vi fria att utforska Jerusalem på egen hand. På kvällen åtnjuter vi en avslutande middag tillsammans på hotellet.
7

2/4: Annandag påsk – Hemresa

Vi åker till flygplatsen och sedan hem.