I år är det 100 år sedan Jungfru Maria visade sig i Fátima för de tre fattiga herdebarnen Lucia, Francisco och Jacinta. Följ med på denna jubileumsresa med f. Pär-Anders Feltenheim som resekaplan. Reseprogrammet börjar i Lissabon, bland annat med ett besök i den helige Antonius av Paduas födelsehus.

DESTINATION Lissabon, Fatima med omnejd
PERIOD 7 – 11 september 2017
PRIS 9900 kr
AVRESEORT Stockholm och Köpenhamn
RESELEDARE OCH KAPLAN F. Pär-Anders Feltenheim
INKLUDERAT I RESAN
Flygresa t/r, Norwegian och TAP/r Halvpension
4-stjärnigt hotell i Fatima Lokal guide
Inträden till: Jerónimos – klostret (inklusive audioguide), Batalha – klostret, Madre de Deus kyrkan
med Azulejos museet och Coimbra universitetet
 Fullödigt program med många gudstjänster
Måltid på returflyget
Vin till middagen på hotellet i Fatima
Resegarantier till kammarkollegiet EU-moms
 EJ INKLUDERAT I RESAN
Lunch Dricks 25 Euro
Reseförsäkring Avbeställningsskydd
Eventuella mindre inträden
som inte finns med på listan ovan
SISTA ANMÄLNINGSDAG 15 april 2017
ANMÄLNINGSAVGIFT 2000 kr
ENKELRUMSTILLÄGG 1400 kr

Preliminärt dagsprogram.

1

Torsdag 7/9:


Vi flyger bekvämt med Norwegians direktflyg från Arlanda eller Kastrup till Lissabon. Vår guide möter oss på flygplatsen och vi börjar på eftermiddagen att bekanta oss med Lissabons centrala delar och vi besöker bl.a. den helige Hieronymos kloster och underbara Belem. Incheckning på bekvämt hotell i Lissabon. Vi äter tillsammans middag på hotellet och lär känna varandra mer.

1

Fredag 8/8:


Efter frukost så besöker vi den helige Antonius av Paduas födelsehus och kyrka där vi firar mässan. Före att vi tar avsked från Lissabon så tittar vi även närmare på den berömda kyrkan Madre de Deus samt Lissabons katedral. Därefter så äter vi lunch på egen hand i Parque das Nações och börjar bege oss mot Fatima. På vägen så stannar vi i Santarén där vi besöker kyrkan St. Estevão, där ett eukaristiskt mirakel ägt rum. Vi kommer att bo på fyrstjärninga hotellet Estrela de Fátima som ligger 50 m från entrén till sanktuariet. Välkomstmiddag och därefter så finns det möjlighet att deltaga i rosenkransbönen och ljusprocessionen som börjar 21.30.

2

Lördag 9/9:


Efter frukost och mässa så erbjuds besök i sanktuariet och byarna Aljustrel där de tre herdebarnen Lucia, Francisko och Jacinta växte upp och kyrkan där de döptes. Vi besöker även Valinhos där uppenbarelserna ägde rum 19:e augusti. Lunch på egen hand i Fatima. På eftermiddagen så erbjuds en utflykt till Ourém där vi besöker klostren Batalha och Vår Fru av Fetal i Ourém. Vi återvänder till Fatima för middag på hotellet. Därefter både samkväm och deltagande i rosenkransbönen och ljusprocessionen som börjar 21.30.

3

Söndag 10/9:


Efter frukost och mässa så erbjuds besök i pittoreska Coimbra som är berömt för sitt universitet och bibliotek. Vi besöker även den helige Antonius kyrka och konventet där syster Lucia levde fram till sin död. Lunch på egen hand i Coimbra. På eftermiddagen så besöker vi Tomar där vi tittar närmare på det intressanta ruiner av Kristuskonventet som först tillhörde tempelriddarna. Vi återvänder till Fatima för middag på hotellet. Därefter både samkväm och deltagande i rosenkransbönen och ljusprocessionen som börjar 21.30.

4

Måndag 11/9:


Efter frukost och mässa så återvänder till Lissabon för hemfärd med direktflyg med TAP. De som väljer att flyga till Köpenhamn har några timmar ledig tid i Lissabon för egna strövtåg.