På begäran har Pilgrim Travel tagit fram en ”kardinalsresa” för er som vill vara med i Rom när Biskop Anders Arborelius som förste svensk i världshistorien mottar kardinalsvärdigheten. Pga den exceptionella tidsramen behöver du boka din resa senast tisdagen den 30 maj kl. 15.00 och betala den senast måndagen den 5 juni. OBS: Begränsat antal platser. Först till kvarn.

OM DU SKULLE BEHÖVA AVBESTÄLLAEftersom det är mindre än en månad kvar till resan är det följande regler som gäller:
Vid avbeställning senare än 30 dagar, men tidigare än 24 timmar före avresan skall resenären erlägga 50 % av resans pris.
Sker avbeställningen inom 24 timmar före avresan skall resenären betala hela resans pris.
Du kan gardera dig mot dessa eventuella kostnader genom att välja tillvalet ”avbeställningsskydd” i samband med att du bokar resan.

DESTINATION Rom
PERIOD 27 – 30 juni 2017
PRIS 8900 kr
AVRESEORT Stockholm
KAPLAN F. Björn Göransson
INKLUDERAT I RESAN
Flygresa t/r, SAS Flygtransfers
Lunch vid ankomsten Frukost och middag
Citytour med svensktalande guide eftermiddagen den 27 juni/  Avslutande festmiddag nära Vatikanen kvällen den 29 juni/td>
Boende i centralt klosterhotell med god standard Kaplan samt reseledare
Biljetter till alla liturgiska ceremonier 28-29/6  3-dagars fribiljett till Roms publika transporter
Möte med och föreläsning av Charlotta Smeds/  Möte med och föreläsning av Olof Brandt
Hörsnäckor under hela vistelsen EU-moms och resegarantier till kammarkollegiet
 EJ INKLUDERAT I RESAN
Två luncher Dricks totalt 21 Euro (7 Euro / dag)
Reseförsäkring Avbeställningsskydd
ANMÄLAN SENAST Tisdag den 30 maj kl. 15.00
RABATT FÖR MINDERÅRIGA 20%. Kontakta oss per telefon!
ANMÄLNINGSAVGIFT INGEN. Du betalar hela resan mot den faktura du får via e-post när du bokar resan på vår hemsida. Observera att den ska vara betald senast måndagen den 5 juni.
BETALNING MED KORT Om du vill kan du betala din faktura med kort hos https://billhop.com/se/. Kostnaden för denna lösning är 0,025 % av transaktionsbeloppet.
ENKELRUMSTILLÄGG 1000 kr

Preliminärt dagsprogram.

1

Tisdag 27/6:


Vi flyger med SAS från Arlanda på morgonen och är framme i Rom vid lunchtid. När vi har fått vårt bagage möts vi av vår lokala representant. Vi börjar vår vistelse i Rom med att inta en god lunch på vårt klosterhotell Villa Aurelia som drivs av Jesu Hjärta-präster. Sedan gör vi en tre timmars stadsrundtur med vår buss och svenska lokalguide där vi ges en övergripande presentation av det historiska och kristna Rom.
Åter på hotellet får vi en stund för vila och avkoppling innan vi samlas för att lyssna till Vatikanradions skandinaviska redaktör Charlotta Smeds föredrag om konsistorium och kardinaler och efterföljande samtal.
Sedan intar vi en god middag tillsammans på hotellets restaurang. Vår kaplan avslutar dagen med en kvällsandakt i hotellets kapell.

2

Onsdag 28/6:


Vår kaplan firar morgonmässa i hotellets kapell. Efter frukost tar vi oss till Petersplatsen där vi medverkar i påveaudiensen som börjar kl. 10.30. Efter lunch träffar vi Romkännaren professor Olof Brandt från det påvliga universitetet “Pontificio Istituto di Archeologia Christiana” som samtalar med oss. På eftermiddagen fortsätter vi till vår resas stora höjdpunkt; konsistoriet i Peterskyrkan kl. 16.00 – då biskop Anders Arborelius mottar kardinalvärdigheten av Påve Franciskus.
Vi återvänder till vårt hotel för gemensam middag och samvaro.

3

Torsdag 29/6:


Efter frukost tar vi oss till Petersplatsen för högtidlig mässa till apostlarna Petrus & Paulus ära med de nya kardinalerna kl. 09.30.
Dagen avslutas med gemensam festmiddag på restaurang nära Vatikanen. Vår kaplan summerar ihop och leder ett samtal om vad vi upplevt i Rom tillsammans.

4

Fredag 30/6:


Efter frukost hämtar vår buss oss på hotellet och tar oss till flygplatsen.