En pilgrims- och studieresa med f. Pär-Anders Feltenheim

Följ med på en pilgrims- och studieresa till det Heliga landet som erbjuder mer än en vanlig turistresa ger. Vår präst kommer att fira på de heliga platserna och resan erbjuder en inblick i hur vardagen ter sig för invånarna i landet. Resan kommer definitivt att vara en upplevelse för livet. F. Pär-Anders Feltenheim har lett tidigare resor till det Heliga landet och är medlem av gravriddarorden som verkar för de kristna i det Heliga landet.

DESTINATION Israel
PERIOD 22 februari – 3 mars
PRIS 17 800 kr för 17-19 deltagare. Se nedan under ”Anmälningsavgift” för mer information om prisnivåerna! Barnrabatt för barn upp till 12 år är 2000 kr
AVRESEORT Stockholm (Arlanda)
RESELEDARE f. Pär-Anders Feltenheim
INKLUDERAT I RESAN
Flygresa t/r 9 övernattningar med del i dubbelrum
Frukost och middag Rundresa med buss, dricksvatten ombord
Lokal guide under delar av resan Inträden
En måltid på flygresan till Israel
 EJ INKLUDERAT I RESAN
Lunch och måltidsdryck
Dricks Eventuella taxiresor
Reseförsäkring Avbeställningsskydd
SVÅRIGHETSGRAD Du behöver kunna promenera i normal takt under ca 2-3 timmar. De lokala guiderna talar engelska.
AVBESTÄLLNINGSSKYDD Avbeställningsskyddet ges av Europeiska ERV och kostar 6 % av resans totalpris. Du hittar information om avbeställningsskyddet i detta produktfaktablad.
ENKELRUMSTILLÄGG Plats i ett delat dubbelrum ingår, men om du vill bo i enkelrum kostar det 3750 kr extra.
ANMÄLNINGSAVGIFT När du bokar resan betalar du en anmälningsavgift (deposition) på 2000 kr per person. Resten av priset ska betalas senast en månad innan avresa. Antalet anmälda avgör resans slutpris, alltså det som blir kvar att betala. Priset 17 800 kr gäller vid 17-19 deltagare För övrigt gäller följande priser: 16 900 kr vid 24 eller fler deltagare, 17 300 kr vid 20-23 deltagare, 18 200 kr vid 15-16 deltagare.
SISTA ANMÄLNINGSDAG 2 oktober 2018 28 januari 2019 förmiddag!
RESEARRANGÖR Pilgrim Travel

 

1

Fredag 22/2

Vi flyger med Ukrainian International Airlines via Kiev tidigt på morgonen och äter frukost på planet. Efter ankomsten till Tel Aviv följer lunch, och transfer till vårt hotell som ligger vackert vid den natursköna Galileiska sjön, som även kallas för Gennesarets-, Tiberias- och Harpsjön.
2

Lördag 23/2

Vi börjar vår pilgrimsresa med ett besök på Saligprisningarnas berg och man kan inte låta bli att hänföras av utsikten där. Vi besöker även Tabqa där Petrus fick bekänna Jesus efter uppståndelsen och Kafarnaum som Jesus bodde i under större delen av sin aktiva tid. Vi äter lunch vid Galileiska sjön där bland annat Petrusfisk går att välja, och därefter följer en härlig båttur på sjön.
3

Söndag 24/2

På förmiddagen så besöker vi berget Karmel där profeten Elia kämpade mot baalsprofeterna, därefter fortsätter vi mot kusten och besöker Stella Marias i Haifa som ligger vackert vid havet. Efter lunch besöker vi de viktigaste platserna i Jesus barndomsstad Nasaret och framför allt den mäktiga Bebådelsekyrkan och S:t Josefs kyrka.
4

Måndag 25/2

Vi beger oss nu söderut genom det som på Jesu tid var Samarien. På förmiddagen så besöker vi Nablus och berget Gerisim där samarierna fortfarande har sin by och kultplats. Kulten som bedrivs där är ännu densamma som på Jesu tid. Det är just genom samarierna som vi kan lära oss mer om den judendom som Jesus föddes in i. Efter lunch så åker vi till Jeriko som är världens äldsta stad. I nära anslutning till Jeriko så ligger Frestelsernas berg, dit kan man vandra eller åka linbana.
5

Tisdag 26/2

Idag så upptäcker vi mer av Döda havets och öknens hemligheter. Vi börjar dagen med ett dopp i Döda havet, därefter så äter vi lunch i oasen Ein Gedi för att på eftermiddagen besöka fästningen Masada där judarna höll ut som längst mot den romerska ockupationsmakten.
6

Onsdag 27/2

På förmiddagen erbjuds antingen egen tid i Bethlehem eller besök på det katolska universitetet i Betlehem. Här ges möjligheten att träffa både lärare och studenter och på så sätt få inblick i deras vardag. På eftermiddagen så besöker vi födelsekyrkan och herdarnas äng.
7

Torsdag 28/2

De sista dagarna besöker vi Jerusalems alla viktiga platser och vi börjar med kyrkan i Getsemane, berget Sion, Gamla stan, Klagomuren och den vackra romanska kyrkan helgad åt Anna, den saliga jungfrun Marias moder. På eftermiddagen så vandrar vi korsvägen Via Dolorosa för att slutligen komma till Gravkyrkan. Under dagen så ska vi även försöka att besöka det svenska studiecentret Bilda.
8

Fredag 1/3

Vi börjar dagen med ett besök i Kristi himmelsfärdskyrkan på Olivberget. Därefter så besöker vi kyrkorna uppkallade efter Pater Noster (Fader vår) och Dominus Flevit (Herren gråter). På eftermiddagen så besöker vi kung Davids stad (arkeologiska utgrävningar). De som så önskar kan på eget bevåg vandra i Hesekiels tunnlar. I närheten ligger även den helige Petrus i Gallicantus kyrka. Under dagen eller morgondagen så ska vi även hinna med ett besök på det latinska patriarkatet.
9

Lördag 2/3

Vi börjar dagen med en utflykt till Betania där Jesus väckte upp Lasarus från de döda. Därefter så blir det antingen tid till eget förfogande eller besök i Knesset och på förintelsemuséet Yad Vashem.
10

Söndag 3/3

Vi avslutar vår pilgrimsresa med att besöka natursköna Ein Kerem, där Maria bodde hos Elisabeth och Zackarias.