En pilgrimsresa

Följ med på en pilgrims- och studieresa till det Heliga landet som erbjuder mer än en vanlig turistresa ger. Vi firar mässa på de heliga platserna och resan erbjuder en inblick i hur vardagen ter sig för invånarna i landet. Vår mycket kunniga guide Anneli Heskeyahu talar svenska, engelska och hebreiska. Resan kommer definitivt att vara en upplevelse för livet.

Vi besöker bl.a. Jerusalem, Betlehem, Jeriko, Nasaret och Galiléen

DESTINATION Israel
PERIOD 25 februari – 3 mars
PRIS 16500 kr
AVRESEORT Stockholm (Arlanda)
RESELEDARE
INKLUDERAT I RESAN
Flygresa t/r 6 övernattningar med del i dubbelrum
Frukost och middag Rundresa med buss, dricksvatten ombord
Lokal guide Inträden
 EJ INKLUDERAT I RESAN
Lunch och måltidsdryck Flygmåltider
Dricks Eventuella taxiresor
Reseförsäkring Avbeställningsskydd
SVÅRIGHETSGRAD Du behöver kunna promenera i normal takt under ca 2-3 timmar. De lokala guiderna talar engelska.
AVBESTÄLLNINGSSKYDD Avbeställningsskyddet ges av Europeiska ERV och kostar 6 % av resans totalpris. Du hittar information om avbeställningsskyddet i detta produktfaktablad.
ENKELRUMSTILLÄGG Plats i ett delat dubbelrum ingår, men om du vill bo i enkelrum kostar det 4300 kr extra.
ANMÄLNINGSAVGIFT När du bokar resan betalar du en anmälningsavgift (deposition) på 2000 kr per person. Resten av priset ska betalas senast en månad innan avresa. Antalet anmälda avgör resans slutpris, alltså det som blir kvar att betala. Priset 16 500 kr gäller vid 20 deltagare. För övrigt gäller följande priser: 15 200 vid 25 eller fler deltagare, 14 600 kr vid 30 eller fler deltagare.
SISTA ANMÄLNINGSDATUM 29 september 2019
RESEARRANGÖR Pilgrim Travel

 

1

Tisdag 25/2

Avresa från Arlanda kl 11.35.Vi landar i Tel Aviv kl 17.10 och åker till hotellet Golden Crown Old City i Nasaret där vi äter middag.
2

Onsdag 26/2

Vi äter frukost på hotellet och besöker sedan Bebådelsekyrkan där Maria tog emot budskapet om Jesu födelse. Vi möter arabiska kristna i Nazareth Village. Detta är en uppbyggd by som den kunde sett ut på Jesu tid (ofta använd vid filminspelningar) med bland annat bostäder, synagoga, verkstad, olivpress och odlingar. Vi äter lunch vid Gennesarets sjö och tar en tur med båt på sjön. Vi åker till Kapernaum, Jesu hemstad som vuxen och hemstad för flera apostlar. Här ser vi Petrus hus och resterna av synagogan. Vi gör ett besök på Saligprisningarnas berg med en hänförande utsikt. Vi besöker även Tabqa där Petrus fick bekänna Jesus efter uppståndelsen. Vi avslutar rundturen i Magdala, där arkeologer gräver ut den gamla staden som Maria Magdalena kom ifrån. Vi återvänder sedan till hotellet där vi äter middag och firar sedan mässa i Nasaret.
3

Torsdag 27/2

Efter frukost checkar vi ut från hotellet och beger oss till Yardenit, enligt traditionen platsen för Jesu dop. Vi beger oss till Qasr el Yehud i närheten. Det sägs vara platsen där Israeliterna korsade Jordan och Elia togs upp till himlen. På eftermiddagen åker vi vidare till Jeriko. Där ser vi Sackaios berömda sykomorträd och besöker frestelsernas berg, där Jesus frestades av djävulen. Vi firar mässa i Jeriko. Mot kvällen åker vi till Betlehem och checkar in på Manger Square Hotel 
4

Fredag 28/2

Vi besöker Födelsekyrkan och Mjölkgrottan, där Josef, Maria och den nyfödde Jesus gömde sig undan Herodes. Sedan beger vi oss via Herdarnas äng till Döda Havet där vi kan flyta omkring en stund. Efter detta åker vi till nationalparken Qumran, där dödahavsrullarna upptäcktes. Där finns ruiner av den gamla förstörda bosättningen. vi åker sedan tillbaka till hotellet för middag.
5

Lördag 29/2

Efter frukost checkar vi ut från hotellet och åker till Jerusalem. Där besöker vi Olivberget, Himmelsfärdskapellet, kyrkan Dominus Flevit och Getsemane med Ångestens kapell och Getsemanegrottan. Vi besöker sedan berget Sion, Marie Avsomnande Kyrka och Sankt Peter i Gallicantu. Efter detta checkar vi in på vårt hotell Holy Land Hotel och äter middag.
6

Söndag 1/3

Vi upplever Gamla Staden och besöker Sankta Annas kyrka, platsen där Jungfru Marias föräldrar Joakim och Anna bodde. Vi vandrar längs Via Dolorosa och besöker Heliga Gravens Kyrka. Efter lunch beger vi oss till den närliggande byn Abu Gosh och besökscentret Saxum, som med moderna medel visar allt man behöver veta om det Heliga Landet. Vi äter middag på hotellet.
7

Måndag 2/3

Vi åker till Ein Karem, där Johannes Döparen föddes. Det var där Jungfru Maria kom och besökte sin kusin Elisabet. Efter detta finns två valmöjligheter: Fritid eller besök i Davids Stad och Klagomuren. Vi äter middag på hotellet.
8

Tisdag 3/3

Vi checkar ut från hotellet efter frukost och åker till flygplatsen i Tel Aviv. Flyget till Arlanda, Stockholm avgår 18.10 och vi landar 22.05